Labs

Labs

Kreativa människor föder idéer tillsammans

Vårt labb gör vårt jobb roligare – och våra kunder gynnas genom att vi inte stannar upp i vår tekniska kreativitet. En del av det vi bygger blir färdigt nog för att lanseras publikt, medan en hel del annat med all rätt stannar i labbet för evigt. Sedan så går ju vissa fredagar åt att bygga coola grejer som en IoT-device som automatiskt fotar och parsar NHL-statistik från en TV för att hålla koll på vilket lag som "faktiskt" är bäst.

01
Projektbild

Adaptive Insight

Exportera fakturor från Billogram

Vi använder själva Billogram för all vår fakturering sedan flera år tillbaka, men saknade själva möjligheten att exportera alla våra fakturor till PDF (för arkivering). En fredag löste vi det genom att bygga Adaptive Invoice - en tjänst som kopplar upp sig mot Billograms API och hämtar alla fakturors pdf:er. Enkelt och smidigt.

Adaptive Invoice lanserades som en gratistjänst - och pang så kom användarna! Det visade sig att många andra användare av Billogram hade samma behov, och nu använder både vi och många andra Adaptive Invoice löpande. En månad gick och sen hörde en nöjd användare av sig med ett helt annat projektbehov (utveckling av en större webbapplikation) - och boom så hade vi fått en ny kund.

Besök Adaptive Insight Pil
02
Projektbild

Gitpine

Github-administration för utvecklare

Gitpine är en tjänst där utvecklare kan hantera och synkronisera labels (etiketter) mellan sina repositories (projekt) hos tjänsten Github.

Har man som utvecklare eller byrå fler än några enstaka repositories på Github och använder skräddarsydda labels blir det snabbt tidskrävande att hålla dessa i synk och att göra ändringar är trubbigt. Detta löser Gitpine genom att tillhandahålla ett gränssnitt för att tillämpa ändringar på flera repositories samtidigt. Effektivisering ftw!

Gitpine är numera nedstängt då Github själva lanserade standardlabels för projekt. Kanske hade de vart inne på Gitpine och blivit inspirerade 😄

03
Projektbild

Fejka.nu

Generera fejkade personuppgifter

Vi som många andra som bygger och testar system är ofta i behov av testanvändare för våra system. Det finns en hel del tjänster för att generera testdata, men ingen uppfyllda de behov vi hade - så vi labbade ihop Fejka.nu.

Fejka.nu spottar ur sig fejkuppgifter på kunder/användare, för enkel användning av utvecklare och testare. Uppgifter kan kopieras en och en via webbgränssnittet, eller hämtas som json.

Besök Fejka.nu Pil
04
Projektbild

Scoreboard

Bildigenkänning av gamingresultat

På en av våra interna labbveckor arbetade några i teamet med en minst sagt annorlunda uppgift. Med hjälp av en Rasberry Pi och en påkopplad kamera så byggdes Scoreboard, en tjänst som automatiskt tar bilder av en TV-skärm och själv känner av och tar en bild när resultattavlan i spelet NHL17 visas. Bilden analyseras och parsas till faktisk information om matchresultat, som sedan sparas i en statistikdatabas.

Via ett webbgränssnitt så kan man gå in och göra statistikanalyser av resultat gällande lag, skott, trender och mycket mer. Ett onödigt projekt vid första anblick - men sjukt kul, och fantastikt lärorikt med tanke på inslagen av IoT, bildigenkänning och det komplexa flöde som krävdes för att få ihop helheten. Ett typiskt labbprojekt helt enkelt.

  • Surbrunnsgatan 59
  • 113 27 STOCKHOLM