Laravel Valet är en tjänst från skaparen av Laravel Taylor Otwell, och är en minimalistisk devmiljö för OSx.

Använder du också Vagrant/Homestead för utveckling av dina PHP-projekt? Tycker du också att det är långsamt? Jobbigt att sitta i flera terminaler? Meckigt att pilla med /etc/hosts hela tiden?

Allt detta tar Valet hand om åt dig, automagiskt. Du kan till och med få ett giltigt https-certifikat för din site med ett kommando, eller varför inte dela din site med vem som helst genom en lokal tunnel med ngrok? Hur smidigt som helst!

Laravel Valet konfigurerar din Mac att alltid köra Nginx i bakgrunden när din dator startar. Genom DnsMasq så hanterar Valet alla anrop till domänen *.dev (kan ändras) automatiskt och vidarebefodrar dessa anrop till en mapp på din dator där du har dina projekt (så att t.ex. anrop till foo.dev routas till mappen ~/Code/foo).

Det är viktigt att poängtera att Valet inte är en komplett ersättare till Vagrant eller Homestead. Det är mer tänkt som ett enklare alternativ när man inte behöver allt som dessa erbjuder utan istället vill få ut maximal snabbhet eller om du jobbar på en dator med en begränsad mängd RAM-minne (Valet tar ca 7 MB RAM).

Bonus

Använder du det gamla ramverket Codeigniter men vill fortfarande använda Valet? Använd vår Codeigniter Driver för Valet!