Jag heter Johanna, och jag är en frontend-utvecklare vid Adaptive Media. På sistone har jag dykt ner i ämnet bildoptimering för webben, och jag känner mig så ivrig att dela med mig av vad jag har lärt mig. Så varför skriver jag om detta? För att inspirera och sprida kunskap för att skapa en snabbare, användarvänligare och mer lönsam webbupplevelse! 📸

Så, varför är bildoptimering en sådan stor grej?

Snabbhet: Ett snabbt laddande website är inte bara en trevlig bonus – det är avgörande. Forskning visar att 53% av mobilanvändarna förväntar sig att en sida laddar inom 3 sekunder. Om ditt webbplats missar det märket, kan du gå miste om besökare och potentiella affärsmöjligheter.

SEO fördelar: En snabb sida kan också ge bättre sökmotorrankningar, vilket kan ge enorma fördelar för ditt företag eller varumärke.

Vad kommer härnäst på denna resa?

Praktiska tips: Jag kommer att belysa olika aspekter av bildoptimering, inklusive val av rätt bildformat, hur man balanserar bildkvalitet och filstorlek, och avancerade tekniker som "Lazy Loading".

Datadrivna insikter: Jag kommer också att backa upp dessa tips med verkliga exempel och data för att visa hur dessa metoder kan användas effektivt.

Häng med på denna serie genom att hålla koll på bloggen!

Statistik hämtad från: Advisory.se