Inför jul förbereder butiker världen över julklappstips, presentlådor och julkampanjer. Likaså gör butiker online och det är vanligt att optimera sin sida inför högsäsonger som jul för att locka besökare till sidan. Men något vi vill uppmärksamma och uppmuntra till som bland annat naturkompaniet gör väldigt bra - presenttips online året om.

Varför presenttips året om?

När man tänker efter är det verkligen inte konstigt - tvärtom! Det är inte bara vid jul som presenter ska köpas - vi har födelsedagar, inflyttningsfester, examen, årsdagar som ska firas och listan forsätter...

Ja, många handlar julklappar online men vi ser i Svenskarna och Internet DIAGRAM 3.3 - rapporten för 2022 att julklappar och presenter är i samma kategori, och en stor sådan. Vi hittar julklappar och presenter på plats nummer två, näst högst upp på listan efter kläder och skor som handlas online av den svenska befolkningen. Och när dessa presenter ska köpas så vill man vad som en butik online? Jo - dyka högt upp i Googles sökresultat.

Att ha en presenttips-sida året om är en perfekt content-sida att SEO-anpassa och locka besökare till och aktivt jobba med och jobba upp - inte bara inför trafikintensiva högtider utan året om!

Driver du en butik online? Vi kan inte betona nog hur viktigt det är att sätta upp en landningssida eller kategori med presenttips om ni inte redan har det. Det vi gör för att presenttips-sidor ska prestera så bra som möjligt i vår e-handelsplattform Adaptive Shop är att erbjuda våra butiker ultimata SEO-optimeringsalternativ och en garanti på en snabb och högpresterande webshop som prioriteras av Google.

Det sagt så har våra butiker alltid stor möjlighet, eller rättare sagt frihet att själva skapa och bygga upp sidor i sin onlinebutik med värdefullt och lättillgängligt content för besökare.

Källa: Svenskarna och internet - 2022. /Naturkompaniet presenttips