Följer ni oss på Instagram har ni nog inte missat att vi nyligen kom hem från en konferensresa - denna gång besökte vi soliga Zadar i Kroatien för att delta i Infobip Shift Conference 2022!

Såklart vill vi dela med oss av de härliga bilderna här på bloggen också - men vill även dela lite tankar och highlights från konferensen! Att få ta del av ny teknik, arbetssätt och lyssna på talare från hela världen inom vårt arbetsområde väcker en kreativitet som vi gärna vill berätta lite om nu när det är färskt i minnet! Vi har frågat alla i teamet om vilka talare de kommer minnas och vad de tyckte var det bästa med konferensen - men såklart ska vi dela det i tillsammans med en härlig blandning av bilder från Zadar, Infobip Shift och självklart på teamet!

Så vad tyckte teamet?

Bild

Talare vi kommer att minnas!

Håkon Wium Lie

Vi fick ta del av historier och bilder från platsen där CSS och internet skapades av CSS grundare. Ger en bredd och en tankeställare, jätteintressant att se var och hur det började för oss som använder det dagligen.

Kitze

Grundare till webbläsaren Sizzy. En riktigt duktig talare som delade med sig av ett nyttigt tankesätt som vi alla behöver påminnas om; när vi lanserar en tjänst eller bygger en applikation - fokusera på problemet och lösningen. Även om du är osäker på en produkt, löser det ett problem för dig, så kommer det finnas andra användare med samma problem som är i behov av en lösning.

Una Kravitz

Utvecklare från Google Chrome - Hennes entusiasm - hon var verkligen inspirerande. Una delade med sig av de allra senaste inom CSS, nya features vi började se ta plats på webben under 2022, men hintade även om vad som börjar växa fram och vi kommer få användning av under 2023 som cascade layers, container queries och mycket mer. Hon hade ett bra upplägg och det var lätt att ta till sig infon, hon brann för ämnet och det smittade av sig.

Charity Majors

Co-Founder / CTO på honeycomb. io. Hon inspirerade till att verkligen arbeta med continous deployments / automatisk driftsättning. Vi arbetar med det i flera projekt redan, men kommer ta det vidare på en till nivå och till alla projekt - även för våra Adaptive Shop-butiker och inom e-handel.

Bild

Det bästa med konferensen

Uppleva med teamet

Generellt att vi fick uppleva det tillsammans som ett team - öppnar upp möjligheten för ett annat umgänge i jämförelse med att samarbeta i vardagen.

Bra talare

Många talare var oerhört lättsamma vilket gjorde det inspirerande, inte bara trycka in fakta utan på ett roligt sätt. Sådana talare kan man tycka är intressanta även om man inte är helt insatt eller kunnig i ämnet.

Bra lokal

God mat och rolig miljö - hela setupen med den idrottsarena där konferensen anordnades och bara att vara på området gav en härliga känsla - väl uppstyrd mässa.

Variation

Många olika ämnen - man kunde gå på föreläsningar som man själv inte kunde något kring, men de vart intressant i sammanhanget - inspirerande och se vad alla håller på med och exempel på nya verktyg.

Bild