vi är specialister på kundunik ehandel
Vad vi gör

Kundunik ehandel

Alla har vi olika behov och likaså med e-handel. Kundunik ehandel inom B2B är på stark tillväxt och genom att varje kund för sin "egen" butik med sina produkter och priser så skapas förutsättningar för att både försäljning och kundnöjdhet ökar. 

Varför kundunik ehandel?

Men vad är då kundunik ehandel eller kundunika shoppar? Jo, det är så enkelt att istället för att varje företag du säljer till online går in på din hemsida och handlar rakt av så loggar de istället in och hamnar i en e-butik med ett urval av produkter - och sina anpassade priser. Har du kunder som alltid handlar liknande produkter, eller där produkterna till och med har unikt företagstryck på sig, så kan det kännas professionellt att rätt kund bara ser rätt produkter (och i vissa fall med rätt tryck på produktbilderna).

Hållbara och innovativa lösningar för kundunika butiker

Vi bygger ofta lösningar där alla på ett företag som handlar i en kundunik shop också har ett visst saldo att handla för (som läggs in av en chefsfunktion), och till och med att olika roller i bolaget ser olika produkter. Allt är möjligt - och i och med inlogget så är möjligheten till personalisering enorma.

Inom kundunik ehandel arbetar vi både med innovation- och konceptutveckling, men även med design och utveckling av faktiska lösningar. Våra kunder idag där vi har byggt lösningar för kundunik ehandel har i sin tur kunder i många olika branscher såsom kommuner, byggföretag och till och med andra e-handlare. Vår kund med flest kundunika shoppar har idag över 500 unika kundunika shoppar igång samtidigt, och konceptet har vuxit till en av de absolut viktigaste säljkanalerna.
vi älskar att hjälpa företag att bygga en kundunik ehandel
Funktioner vi erbjuder:
 • Dynamisk lagerstatus - Håll koll i realtid på tillgängliga varor.
 • Kundspecifika tema-anpassningar - Skapa unika designprofiler baserade på kundens visuella identitet.
 • Orderöversikt - Tillgång till tidigare beställningars historik.
 • Anställdas inköpsgränser - Hantera och sätt gränser för personalens köp.
 • Godkännandeflöde - Attest för att kontrollera och verifiera varje order med ett integrerat system.
 • Individuell storlekshantering - Spara och tillgå specifika storlekspreferenser.
 • Anpassat sortiment - Välj produkter utifrån individ, grupp eller kundnummer.
 • Logotyp & brodyr-positionering - Skräddarsy placering av logotyptryck och brodyrer.
 • Dynamiska produktblad - Skapa och anpassa produktblad med extra information och överföringar.
 • Integration av externa produkter - Lägg till tredjepartsprodukter som kompletterar, men inte konkurrerar, med ett huvudsortiment.
 • Översikt över tillagda produkter - Tillgång till en central lista över alla externa produkter med möjlighet för ett godkännandesystem för nya tillägg.
 • 01

  Vad menas med "Kundunik e-handel"?

  Kundunik e-handel syftar på skräddarsydda e-handelslösningar där varje kund får en egen anpassad butik med unika produkter, priser och funktioner baserat på deras behov och önskemål.
 • 02

  Har ni en standardlösning för kundunik e-handel?

  Vi arbetar snarare med skräddarsydda lösningar än standardlösningar, men vi har också hybrider där vi levererat kundunik e-handel genom vår e-handelsplattform Ashop.
 • 03

  Hur stärker Kundunik e-handel mina affärsrelationer?

  Genom att varje kund får en unik butik med anpassade produkter och priser, ökar både försäljning och kundnöjdhet.
 • 04

  Hur fungerar ett ''Godkännandeflöde''?

  Godkännandeflödet är ett attestupplägg där varje order kan kontrolleras och verifieras innan den slutförs, vilket ger en extra säkerhetsnivå och kontrollpunkt i inköpsprocessen.
 • 05

  Vilka branscher har redan använt sig av Kundunik e-handel?

  Våra kunder som använder kundunik e-handel har kunder inom många olika branscher såsom kommuner, byggföretag och även andra e-handlare.
 • 06

  Kan jag hålla koll på lagerstatus i realtid?

  Med våra lösningar där vi visar dynamiska lagerstatusar får användare och du som säljare omedelbar information om tillgängligheten för varje produkt. Detta bygger på kopplingar till bakomliggande lagerhållande system.
 • 07

  Kan jag integrera externa produkter i min Kundunik e-handel?

  Ja, det går självklart att lägga till produkter från tredje part som kompletterar ditt huvudsortiment. Exempelvis genom att synka på leverantörers lager.
 • 08

  Finns det en översikt över alla produkter jag har lagt till?

  Absolut, du får tillgång till en central lista över alla dina produkter, inklusive de externa, med ett godkännandesystem för nya tillägg om detta är något ni är i behov av.

Case där vi byggt kundunika e-handels butiker

Bild
Team Workwear

Digitalisering av en retail-kedja

För företag som säljer B2B så ligger digitala satsningar högt på agendan, och tillsammans med en B2B-inriktad retailkedja bestående av fackhandlare i samarbete så genomförde vi ett större utvecklingsprojekt.

Bild
Grillkung

Omtyckta av både bransch och kunder

Grillkung är en starkt lysande stjärna på ehandels-himlen, och oerhört omtyckta av både bransch och av kunder. Grillkung.se har vunnit tävlingar såsom årets butik på Prisjakt flera år i följd och är allt som allt en riktig framgångssaga.

Bild
Euronics

Komplett digital utvecklingspartner

Vi på Adaptive Media har jobbat med Euronics i över 12 år, och har innan dess ytterligare över 10 års erfarenhet av att jobba med butiker i Euronics-kedjan.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm