Cube
Egna tjänster

Cube

Cube är ett projekt som fem personer i vår team samarbetade kring och tog fram. Vi som företag bygger många olika system och utvecklar tjänster åt andra företag. I princip allt vi bygger finns tillgängliga på webben, men i många fall hade det underlättat för våra kunder att ha tillgång till sina system genom en app. Exempelvis budbolag som använder sig utav surfplattor eller smartphones under arbetstid. 

Kostnadseffektiv lösning

Vår erfarenhet är att det tyvärr ofta är orimligt kostsamt att bygga en mobilapp och det leder vanligtvis till att våra kunder prioriterar bort det i våra gemensamma projekt (med vår rekommendation - ofta får dom ut mer för sina investerade slantar på annat). Detta löser vi nu med Cube-appen där vi har en ambition att erbjuda våra kunder ett bättre alternativ. Genom att använda samma app flera gånger och genom att vi kapslar in de system vi byggt åt olika kunder i en och samma app så har vi en både smart och kostnadseffektiv lösning. Användare av våra kunders system och tjänster kan nu lätt komma åt tjänsterna via sin Iphone, Ipad eller android-enhet utan att våra kunder behöver finansiera en helt ny app.

Vi tar betalt för de anpassningar vi behöver göra och utöver det en fast peng som täcker vår drift och underhåll av appen - och vi skapar mervärde och det blir en win-win. 

Internt och externt

Förutom att vi använder Cube för våra kunder så kör vi den även internt för att appifiera några av våra egna tjänster, såsom Tippamedvänner, Vegopedia och vår egen webb adaptivemedia.se. Förutom att det ger oss ett mervärde så är det kanonbra att använda det man själv bygger - det är då man hittar och löser riktiga case som man bara upptäcker som användare av en tjänst eller en app.

Appen vi har byggt är byggd för iPhone och Android med hjälp av ramverket React Native, ett smart sätt att skapa appar för båda plattformarna i ett och samma språk. Den Javascript-kod man skriver i React Native omvandlas sedan till format för publicering hos Apple (iPhone) och Google (Android). 
Bild

Fler labbprojekt!

Bild
Checkpine

Checklistor!

Vi påbörjade utveckling av den här tjänsten (som internt hette Checkpine) inom ramen för en Labb-vecka och utvecklade den därefter vidare under ett par månader.

Bild
Desk widget

Direkt kontakt med vår support

Vi erbjuder kunder en feature där vi driftar tjänster och system är en bubbla i nedre hörnet med ett frågetecken för direkt kontakt med vår support.

Bild
Scoreboard

Bildigenkänning av gamingresultat

Med hjälp av en Rasberry Pi och en påkopplad kamera har vi byggt en tjänst som automatiskt tar bilder av TV-skärmen och känner av och tar en bild när resultattavlan i spelet NHL17 visas

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
  • Surbrunnsgatan 59
  • 113 27 Stockholm