adaptivemedia bygger system
Adaptive Labs

Checkpine

Vi har många projekt som har en sak gemensam; checklistor! Efter 3,4,5 projekt med hög grad av olika checklistor så hade vi inom teamet byggt upp mycket kunskap och även ideer kring checklistor i system, och fram växte idén om en mer generell tjänst för företag som behöver bocka av checklistor ute på fältet. Tanken var att tjänsten hade kunnat användas av alltifrån hiss-montörer till städbolag

Inget är förgäves

Vi påbörjade utveckling av den här tjänsten (som internt hette Checkpine) inom ramen för en Labb-vecka och utvecklade den därefter vidare under ett par månader. Vi tog fram en bra generell grund, men valde efter en tid att låta projektet stanna på labbstadiet. Anledningarna var flera - men dels saknade vi ett tillräckligt tydligt kundcase och dels jobbade vi så pass mycket med checklistor i kundprojekten att suget för detta projekt inte blev tillräckligt stort. 

Resultatet gick däremot inte till spillo - både det vi tekniskt hade byggt och mycket av det know-how vi hade fått återanvände vi några månader senare i ett stort utvecklingsprojekt åt ett telekombolag där vi byggde (och fortfarande vidareutvecklar) en checklistebaserad tjänst för tekniskt underhåll på fältet. Det är sällan något är förgäves - och provar man inte så kommer man aldrig framåt :) 

Inför framtida labbprojekt

Det vi tog med oss från det här labbprojektet utöver tekniken var mycket input i upplägg för andra egna tjänster och hur vi ska organisera oss i utveckling av dessa. Checkpine blev svårstartat som projekt av den enkla anledningen att vi alla (projektledare, designers, utvecklare) påbörjade projektet samtidigt och det blev som att ingen kom igång - alla väntade på någon annan. I senare labbprojekt ser vi till att ha tidsplanerat på sådana sätt att vi inte ska fastna på det sättet utan kunna jobba mer som i våra kundprojekt där olika roller lägger huvuddelen av sin tid i olika projektfaser.

Rent tekniskt byggde checkpine på Laravel-ramverket som vi ofta använder, med en MySQL-databas i botten och JS-ramverket Vue.JS för att ge en härlig användarupplevelse.
vi har byggt in checklistor i system

Fler labbprojekt!

Bild
Cube

Kostnadseffektiv app-lösning

Användare av våra kunders system och tjänster kan nu lätt komma åt tjänsterna via sin Iphone, Ipad eller android-enhet utan att behöva våra kunder behöver finansiera en helt app.

Bild
Desk widget

Direkt kontakt med vår support

Vi erbjuder kunder en feature där vi driftar tjänster och system är en bubbla i nedre hörnet med ett frågetecken för direkt kontakt med vår support.

Bild
Scoreboard

Bildigenkänning av gamingresultat

Med hjälp av en Rasberry Pi och en påkopplad kamera har vi byggt en tjänst som automatiskt tar bilder av TV-skärmen och känner av och tar en bild när resultattavlan i spelet NHL17 visas

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
  • Surbrunnsgatan 59
  • 113 27 Stockholm