Atlantis

Ett ramverk med många möjligheter

Det finns många delar i digitala tjänster vi utvecklar som överlappar och återfinns i alla de system vi byggt åt våra kunder. Exempel på detta är säker login-funktionalitet, användar- och mailstöd samt ett generellt systemskal med menyer och knappar. De flesta system behöver helt enkelt många liknande komponenter som är onödiga att utveckla gång på gång när vi redan har byggt fungerande system och funktioner som borde gå att återanvända - och istället ha möjlighet att lägga extra fokus på att skapa en bättre skräddarsydd upplevelse för våra kunder. Att lösa detta genom att kopiera vidare funktionalitet från tidigare projekt till nya kommer med egna problem och utmaningar.
Logo
Ett designsystem - många möjligheter

Varför behövde vi Atlantis?

Innan Atlantis behövde vi lägga mycket tid och resurser på att återskapa liknande funktioner i flera olika system. Problem uppstod då när vi exempelvis behövde göra en viktig uppdatering i en duplicerad funktion och var tvungna att åtgärda detta för varje exemplar av funktionen - ett växande underhåll helt enkelt. Det var så idén om Atlantis som ramverk växte fram och vi började kika på hur vi skulle kunna ha en gemensam grund och undvika dessa problem helt och hållet.

Gemensam hantering och uppdatering

Atlantis är enkelt förklarat alltså ett ramverk och ett designsystem med en variation av återanvändbara komponenter som täcker de olika behov våra kunder kan tänkas ha i det dagliga arbetet. Så vi i praktiken inte behöver använda resurser till att utveckla liknande system gång på gång utan kan lägga vårt fokus på att skapa en bättre skräddarsydd upplevelse för våra kunder. Atlantis underlättar dessutom för oss då vi kan hantera, uppdatera och sköta allt från en plats och inte behöva göra säkerhetsfixar och uppdateringar i varje system. Det ger oss även bättre översikt och ser till att systemen och funktionerna alltid är up-to-date och buggfria hos alla våra användare - på ett kostnadseffektivt sätt.

Alla komponenter vi bygger in i Atlantis kan aktiveras upp i alla system där Atlantis använts som grund, vilket ger ett stort värde för våra kunder. Det är ett ramverk som konstant justeras, fixas och växer för att våra kunder alltid ska ligga i framkanten när det kommer till det visuella och det tekniska - det blir inte bättre.

Läs mer om våra egna tjänster

Bild
Ashop

En modern e-handelsplattform

Ashop är en e-handelsplattform som är bland de snabbaste och mest lättanvända på marknaden. Plattformen utvecklas löpande och används av e-handlare runt om i hela Sverige.

Bild
Vegopedia

Ett uppslagsverk för vegetariska produkter

Vegopedia är ett egenutvecklat digitalt uppslagsverket för vegetariska produkter! En plattform som samlar de mest populära vegoprodukterna på ett och samma ställe.

Bild
Tippa med vänner

Tippa utan bettingbolag och Excel-snurror

Tippa med vänner är en tjänst vi på Adaptive Media utvecklade inför fotbolls-VM 2018. Tjänsten ger kompisgäng, företag och familjer en möjlighet att på ett kul sätt tippa VM och tävla mot varandra - helt utan koppling till betting och pengar.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
  • Surbrunnsgatan 59
  • 113 27 Stockholm