Vårt design team hjälper våra kunder med branding
Vad vi gör

Branding

Branding är ungefär samma sak som varumärkesidentitet och det egna varumärket är bland det första och viktigaste att arbeta med i alla företag. Att skapa ett varumärke, eller en genomtänkt branding, innebär att skapa sig en identitet och ibland till och med en story som företag. 

Det hjälper er att förmedla ert varumärke och företag mot kunden. Det ska hjälpa den tänkta målgruppen att enkelt känna till, gilla och få förtroende för er verksamhet, det i sin tur leder till snabbare och mer frekventa/återkommande köpbeslut när kunden får känslan av att de känner företaget och vet vad de kan förvänta sig av produkten ni säljer/erbjuder.

Hur arbetar vi med Branding?

Adaptive Media hjälper företag med att utforma sin branding, med fokus på den digitala sfären. I vårt arbete utgår vi antingen från befintlig material (såsom en logotyp som ska behållas, färger eller ibland bara några typsnitt) och skapar sedan en bred grund att stå på som både förmedlar varumärket och som kunderna kommer kunna ta till sig. Vi genomför vårt arbete i samarbete med företaget i fråga - det är en förutsättning att samarbeta här, och huvuddelen av arbetet görs av vårt designteam på ett sådant sätt att resultatet ska gå att använda direkt.

Vi genomför också branding-projekt där vi inte gör en helt ny varumärkesprofil, utan mer går in och kompletterar en befintlig varumärkesidentitet med en ny logotyp, eller ett designsystem för digitala kanaler. Genom att lägga en bra grund inom branding så upplevs ett företag ofta som mer konsekvent och kundernas kännedom om varumärket ökar.
branding kundresa

Hur skapas en bra branding?

Tänk på att skapa en positiv bild av ert varumärke är halva jobbet; att underhålla och leva upp till den konsekvent är andra halvan.
 • Identifiera målgruppen och förstå hur dessa uppfattar varumärket. Stämmer det överrens med er bild?
 • Utvärdera konkurrenter, både i och utanför branschen
 • Etablera värdeord och målsättning. Exempelvis IKEA: To create a better everyday life for the many people
 • Definiera vad som utmärker ert varumärke och vad ni erbjuder som konkurrenterna saknar
 • Skapa en logotyp (och en eventuell tagline)
 • Integrera brandingen i varje del av affärsverksamheten
 • Var konsekvent i er branding
 • Var er brandings största förespråkare

Var trogen er branding!

Nyckeln till en lyckad branding är att vara konsekvent! När ni har definierat hur ert varumärke vill uppfattas utåt är det viktigt att formspråket används genomgående i allt material ni skapar. Ett bra sätt att upprätthålla en konsekvent branding är att dokumentera era brand guidelines och dela ut internt inom verksamheten för att låta medarbetare förstå vikten av hur företaget representeras utåt.

Försök att inte ändra brandingen för ofta, en inkonsekvent identitet förvirrar kunder och gör det svårare för dem att upprätthålla en långsiktig relation med varumärket.
 • 01

  Vad kan branding göra för mitt företag?

  Branding skapar en igenkänning och bygger förtroende bland dina kunder. Med rätt brandingstrategi kan du snabba upp beslutsprocessen för dina kunder och öka deras lojalitet.
 • 02

  Hur kan Adaptive Media hjälpa mig med att skapa eller förnya min företagsbranding?

  Vi specialiserar oss på att skapa en digital branding som talar till din målgrupp. Oavsett om du behöver en helt ny varumärkesidentitet eller förbättra den befintliga, kan vårt team guida dig genom processen.
 • 03

  Jag är osäker på hur mitt varumärke uppfattas av min målgrupp. Kan ni hjälpa mig med det?

  Absolut! Vi kan hjälpa dig att identifiera och förstå din målgrupp, och säkerställa att ditt varumärke kommunicerar effektivt med dem.
 • 04

  Jag har redan en stark varumärkesidentitet men behöver uppdatera den digitalt. Vad kan ni göra?

  Vi kan ta din befintliga varumärkesidentitet och anpassa eller utvidga den för digitala kanaler, säkerställa att den är relevant och effektiv i den digitala sfären.
 • 05

  Jag har ett nytt företag. Hur börjar jag processen med branding?

  Börja med att tala med oss! Vi kommer att vägleda dig genom stegen för att skapa en stark och minnesvärd varumärkesidentitet som resonerar med din tänkta målgrupp.
 • 06

  Hur ofta bör jag överväga att uppdatera min branding med Adaptive Media?

  Även om det är viktigt att vara konsekvent, kan det finnas tillfällen då din branding behöver en uppdatering för att förbli relevant. Vi kan rådgöra och hjälpa dig att avgöra när och hur man bäst uppdaterar ditt varumärke.
 • 07

  Hur kan jag mäta framgången av min nya branding?

  Vi kan hjälpa dig att sätta upp mätmetoder för att bedöma varumärkesigenkänning, kundlojalitet, och uppfattningen av ditt varumärke bland kunderna.
 • 08

  Kan jag integrera min nuvarande branding inom andra delar av min affärsverksamhet?

  Ja, vi ser till att din branding inte bara är enhetlig digitalt, utan kan också ge riktlinjer och rekommendationer för att tillämpa den i andra aspekter av din verksamhet.
 • 09

  Jag vill att mitt varumärke ska sticka ut från konkurrenterna. Hur kan ni hjälpa mig?

  Genom djupgående analys och kreativa strategier kan vårt team identifiera och förstärka det unika med ditt varumärke, så att det skiljer sig från konkurrenterna och lockar din målgrupp.

Kundcase där vi hjälpt till med branding

Bild
Hello Ebbot

En genomgående kundresa

Hello Ebbot är en tjänst som erbjuder chatbotar och chattfunktioner för företag, och Ebbot-teamet älskar verkligen att jobba med smarta och innovativa lösningar.

Bild
Ownit

Telecombolaget med kundservice i världsklass

Telekombolag och operatörer är inte traditionellt kända för bra kundservice, men det finns en operatör i Sverige som står ut och vinner priser för sin kundservice år efter år - Ownit Bredband.

Bild
Seacloud

Marinbranschens nya inköpsportal

2019 hörde vi om idén kring att effektivisera inköp av produkter för båtvarv. En tydlig nisch i kombination med att vi verkligen tror på B2B-ehandel gjorde att vi blev verkligt intresserade av projektet.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm