Seacloud

Marinbranschens nya inköpsportal

Vi kom i kontakt med gänget bakom Seacloud 2019 och hörde om idén kring att effektivisera inköp av produkter för båtvarv. En tydlig nisch i kombination med att vi verkligen tror på B2B-ehandel gjorde att vi blev verkligt intresserade av projektet. Vi gick in som medgrundare till bolaget och har sedan dess investerat både tid och stora utvecklingsresurser i att göra Seacloud till vad det är idag.  

Logo

Toppmodern sajt

Adaptive Media har byggt hela plattformen - en högpresterande och toppmodern sajt med avancerade API-kopplingar till leverantörer och partners. Vårt team har även tagit fram grafiska profilen och optimerat alla flöden på sajten för att säkerställa en optimal användarupplevelse. Seacloud fungerar som en mellanhand mellan leverantör och båtvarv på ett sådant sätt att båtvarven slipper administrera mängder av beställningar från många olika leverantörer. 

Båtvarven får en bra översikt över sina ordrar direkt i Seacloud och ser vad som är beställt för alla båtar de hanterar och den totala upparbetade kostnaden per båt. Det unika med Seacloud som plattform jämfört med annan B2B-ehandel är att alla ordrar centrerar kring båtar, och alla beställningar som görs kan vara kopplade till en unik båt, vilket ger en unik överblick och kontroll över vad som beställs till vilken kund.
högpresterande och toppmodern sajt vi byggt åt seacloud

Över 80,000 produkter

Seacloud har en direktkoppling till över 50 av de största varumärkena och leverantörerna i marinbranschen och blir en form av marknadsplats med allt på samma ställe - men kunderna har alltid tryggheten att beställa direkt av Seacloud. Produkterna autoprissätts med hjälp av en dynamisk marginal- och prisuträknare som baserat på faktorer såsom varugrupp och leverantör avgör vad priset ska bli till kunderna. Varorna som skickas kan antingen skickas direkt från leverantören till båtvarvet, eller så kan det skickas för sampackning på ett 3PL-lager så att båtvarven får en samlad leverans.

Från start grundades Seacloud tillsammans med ett antal investerare som finansiellt möjliggjorde en ordentlig satsning från start och som ger bolaget en stabil finansiell grund att stå på.
Vår roll i projektet
 • Projektledning
 • Strategi
 • Aktiva delägare
 • Tekniskt ansvar för plattformen och bolaget (CTO)
 • Teknisk utveckling av både sajten men även bakomliggande CMS och applikation samt kopplingar till leverantörerna
Värden för kunden
 • Toppmodern sajt
 • Tekniskt stöd
 • Strategiskt stöd
 • En trygg och stabil digital partner i samarbetet med oss
 • Skräddarsydda konkreta verktyg som effektiviserar försäljningen
 • 01

  Vad är Seacloud?

  Seacloud är en innovativ inköpsportal, särskilt utformad för att effektivisera inköp av produkter för båtvarv. Den tjänar som en mellanhand mellan leverantörer och båtvarv, centraliserande ordrar och minska administrationsbehovet.
 • 02

  Hur skiljer sig Seacloud från andra B2B-ehandelssajter?

  Seaclouds unika egenskap är att alla ordrar centrerar kring båtar. Varje beställning kan kopplas direkt till en unik båt, vilket ger båtvarv en överlägsen överblick och kontroll över sina inköp.
 • 03

  Hur hjälper Seacloud båtvarv med inköpsadministrationen?

  Båtvarven får en centraliserad översikt över alla sina ordrar och kan enkelt se vad som har beställts för varje enskild båt, liksom den totala kostnaden associerad med varje båt.
 • 04

  Vilka leveransalternativ erbjuder Seacloud?

  Varorna kan antingen skickas direkt från leverantören till båtvarvet, eller samlas för sampackning på ett 3PL-lager, vilket möjliggör en enda samlad leverans för båtvarvet.
 • 05

  Vad var Adaptive Medias roll i Seacloud-projektet?

  Adaptive Media ansvarade för att bygga den toppmoderna och högpresterande plattformen för Seacloud. Detta inkluderade avancerade API-kopplingar, grafisk design och optimering av användarupplevelsen. Men vi var inte bara tekniskt ansvarig för plattformens utveckling, utan fungerade även som aktiva delägare, strategiska rådgivare, och projektledare.
 • 06

  Vilka värden får Seacloud genom denna plattform?

  Med vår plattform får Seacloud en toppmodern sajt, tekniskt och strategiskt stöd, samt tillgång till skräddarsydda verktyg som effektiviserar deras försäljning. Dessutom en trygg och stabil digital partner i Adaptive Media.

Fler kundcase!

Bild
Telenor Villafiber

Så hjälpte vi Telenor att vinna villafiberkriget

2016-2018 utspelade sig det som har kommit att kallas villafiber-kriget. Alla stora operatörer; Telenor, Telia, Tele2, IP-Only m.fl hade som avsikt att expandera stort med fiberutbyggnad på landsbygd och tätort i Sverige, och det var ett race i varje område om vem som skulle hinna först.

Bild
Team Workwear

Digitalisering av en retail-kedja

För företag som säljer B2B så ligger digitala satsningar högt på agendan, och tillsammans med en B2B-inriktad retailkedja bestående av fackhandlare i samarbete så genomförde vi ett större utvecklingsprojekt.

Bild
Grillkung

Omtyckta av både bransch och kunder

Grillkung är en starkt lysande stjärna på ehandels-himlen, och oerhört omtyckta av både bransch och av kunder. Grillkung.se har vunnit tävlingar såsom årets butik på Prisjakt flera år i följd och är allt som allt en riktig framgångssaga.

Behöver ni också hjälp med ett projekt?
Wayshop

Case - Wayshop

Fokus på mobila användare

Se case Se case
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm