bild från webben med kod
Vad vi gör

Laravel

Skaparna av Laravel beskriver sitt ramverk själva med ‘’Vi har redan lagt grunden – så att du kan skapa utan att svettas med de små sakerna.’’

Laravel är ett webbramverk med elegant syntax och öppen källkod som används för att bygga ett brett utbud av anpassade webbapplikationer baserat på PHP. PHP i sin tur är ett programmeringsspråk som har legat i framkanten av de mest populära backend-språken i många år. Laravel är i grunden baserat på ett flertal komponenter från det populära ramverket Symfony som ger det en stabil grund att vila på.

Vad är ett PHP-ramverk?

För att förstå vad Laravel är, måste vi först gå igenom vad ett PHP-ramverk är och innebär. Ett PHP-ramverk är en plattform för att bygga PHP-webbapplikationer. PHP-ramverk tillhandahåller bibliotek för vanligt förekommande funktioner som minskar mängden kod att skriva från grunden och hjälper i sin tur utvecklare i sitt arbete att fokusera på andra delar. 

Vad är Laravel?

Det är ett ramverk som körs server-side, och det hanterar data med hjälp av Model-View-Controller (MVC)-design, vilket bryter ner en applikations back-end arkitektur i logiska delar och underlättar arbetet. I och med detta och de många byggstenar av kod som finns kan utvecklare fokusera på det som är unikt med ett projekt och slippa det tidskrävande kod-byggandet av de mest vanliga lösningarna.

Sedan första releasen 2011 så har Laravel fått många många uppgraderingar. Funktionaliteten har utvecklats så pass väl att det har blivit det mest populära PHP-ramverket för webbapplikations-utveckling. Det grundades av Taylor Otwell, en utvecklare i Texas, som hade inspirerats av Ruby on Rails när han började bygga sitt ramverk.
vi är laravel utvecklare

Laravel-tjänster

Något som också är en styrka är ekosystemet runt själva ramverket. Dels består ekosystemet av företaget bakom som förutom själva ramverket har ett antal (Laravel-baserade) tjänster för olika saker som utvecklare behöver. Det är alltifrån tjänsten Forge som hanterar administration av servrar till tjänsten Envoyer (driftsättningar utan nertid) och Nova (ett admin-CMS för innehållshantering). Förutom det som företaget har skapat så finns det oerhört många andra som skapar Laravel-tjänster, där kanske den mest kända tjänsten är Laracasts där man kan prenumerera på utbildningsvideos gällande utveckling. 

För den som åker på utbildningskonferenser så finns det idag flera konferensen med inriktning mot och till och med 100%-igt fokus på Laravel. Störst är Laracon som finns både i USA, EU men även online.

Är det lätt att förstå?

En av de största anledningarna till att det har blivit så populärt är den låga instegströskeln. Om du har erfarenhet av PHP är det relativt vara lätt att komma igång. Men om du inte tidigare jobbat med det så rekommenderar vi att du lär dig PHP först och sedan provar dig fram för att ta del av alla delar som ramverket erbjuder. 

För mer avancerade användare finns det dock gott om avancerade funktioner och ju mer man utforskar ramverket hittar man ständigt nya saker att använda.

Aktiva förespråkare

Vi på Adaptive Media började utveckla med ramverket redan 2012-2013 när det var i sin version 3 - riktigt tidigt, och inte ens jämförbart med var det är idag. Vi fastnade snabbt för upplägget och har varit trogna Laravel-utvecklare sedan dess.

För att stärka företagets position i Sverige så har vi i olika sammanhang varit aktiva förespråkare, både på konferenser men även i online-sammanhang. Vi är med och administrerar/driver gruppen Laravel Sverige på Facebook och utan att ha gjort en grundlig undersökning så kan vi kalla oss Sveriges mest Laravel-fokuserade utvecklingsbyrå.

Fördelarna

Stora fördelen med ramverket för oss på Adaptive Media är att det ger oss möjligheten att utveckla system och applikationer på ett effektivt sätt, och i en struktur som inte hindrar oss men som vägleder oss. Vi kan lägga tiden på det systemen ska göra istället för på sådant som ska ske i bakgrunden, och vi får en bra grund att stå på när det gäller säkerhet. Utöver det har vi stor nytta av de tjänster som nu finns kring ramverket såsom Forge och Envoyer - och den struktur vi har byggt upp kring allt detta är helt enkelt svårt att slå.
här beskriver vi fördelarna med laravel

Nyfiken?

Det innehåller till skillnad från många andra webbramverk i stort sett allt man kan behöva: köer, schemaläggning av tidsbestämda jobb, autentisering, 
ett elegant ORM (Object–relational mapping) för databasinteraktioner, caching, sessioner och enkelt med kraftfullt templatespråk för frontend-vyer. Vill man ha något annat som inte ingår, eller byta ut en del av ramverket så är det heller inga problem att göra det.

Är du nyfiken eller är ditt företag i behov av en tjänst eller en applikation som bygger på Laravel? Hojta så snackar vi!

Är du utvecklare med fokus på Laravel? Har du bra med erfarenhet, gillar välstrukturerad och testbar kod och vill ha nya utmaningar? Hör av dig!
 • 01

  Vad är Laravel?

  Laravel är ett PHP-baserat webbramverk med öppen källkod som hjälper utvecklare att bygga anpassade webbapplikationer med en elegant syntax.
 • 02

  Vad menas med ett PHP-ramverk?

  Ett PHP-ramverk är en plattform för att bygga PHP-webbapplikationer. Det erbjuder bibliotek för vanligt förekommande funktioner, vilket minskar den kod som måste skrivas från grunden och hjälper utvecklare att fokusera på specifika funktioner av applikationen.
 • 03

  Hur kan Laravel gynna mitt företag?

  Laravel i sig gynnar inte er som företag, det är vad vi kan uppnå med ramverket som kan gynna er. Med Laravel kan vi skapa skräddarsydda webbapplikationer med hög säkerhet och effektivitet. Ramverkets omfattande funktioner gör det möjligt att skapa allt från enkla webbsidor till komplexa webbapplikationer.
 • 04

  Vilken erfarenhet har Adaptive Media av Laravel?

  Vi på Adaptive Media började utveckla i Laravel redan 2012-2013, vilket gör oss till en av de mest erfarna Laravel-utvecklingsbyråerna i Sverige. Vi har varit trogna Laravel-utvecklare sedan dess. Vi har ofta kallats Sveriges mest Laravel-fokuserade byrå.
 • 05

  Hur kan jag komma i kontakt med er för Laravel-relaterade tjänster eller jobbmöjligheter?

  Om du är intresserad av våra tjänster, applikationer baserade på Laravel, eller om du är en Laravel-utvecklare som söker nya utmaningar, hör gärna av dig till oss!

Exempel på kundcase där vi använder Laravel

Bild
Wayfox

Planeringstjänst för optimerade leveranser

Wayfox är en SaaS-tjänst för planering och organisering av leveranser. Målgruppen är budbolag, speditörer andra företag som har behovet att leverera till större mängder av adresser på ett så smart sätt som möjligt.

Bild
GlobalConnect (IP-Only)

Användaranpassade flöden och funktioner

Fiberleverantören GlobalConnect, tidigare IP-Only har spetskompetens inom fiber och vi fick uppdraget att ta fram ett säljstöd för att stötta GlobalConnect i deras arbete.

Bild
Seacloud

Marinbranschens nya inköpsportal

2019 hörde vi om idén kring att effektivisera inköp av produkter för båtvarv. En tydlig nisch i kombination med att vi verkligen tror på B2B-ehandel gjorde att vi blev verkligt intresserade av projektet.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm