GlobalConnect

Systemstöd för fibersatsning i Finland

Vi har hjälpt GlobalConnect med systemstöd på plats i Sverige och nu byggt ett skräddarsytt säljsystem nischat mot fiberförsäljning för deras satsningar på den Finska marknaden.
Logo

Vilka är GlobalConnect?

GlobalConnect (tidigare IP-Only) är en kommunikationsoperatör som arbetar för att alla ska ha tillgång till fiber i Sverige. Deras mantra är att bygga ett hållbart fibernät som främjar samhällets digitala utveckling. GlobalConnect erbjuder idag sitt fibernät på en rad platser runt om i Sverige och är nu i utbyggnad för att ta plats på den finska marknaden.

Satsning i Finland

Januari 2022 ville GlobalConnect börja provtrycka marknaden för fiberutbyggnad i Finland och vidare skala upp den. Vi hade möjligheten att på kort tid leverera systemstöd som har gått att bygga vidare på - resultatet av arbetet är vårt system Boost.

I Sverige där GlobalConnect har sin kärna arbetar de i symbios med många andra system inklusive CRM- och affärssystem, men inför satsningen i Finland gick de in på outforskad mark utan något bakomliggande stöd. Det första systemet GlobalConnect hade att förlita sin försäljning på i Finland var Boost - från start arbetade vårt system helt självständigt utan direktstöd från andra tjänster. 
finland skog fiber

Så vad är Boost?

Systemet består i nuläget av en webbportal för beställning, ett digitalt prospekteringsverktyg och ett säljsystem, framtaget specifikt för fiberförsäljning med ett nischat flöde för fiberbranschen.

Boost är i dagsläget till största del ett säljsystem. Systemet stöttar GlobalConnect i att erbjuda försäljning online via en webbportal men även genom säljare ute på fältet. Detta kompletteras av ett inbyggt stöd för att utföra marknadsundersökningar. Genom Boost kan GlobalConnect kartlägga var det finns befintligt fiber, samla nyckeldata om konkurrenter som redan etablerat sig i specifika regioner runt om i Finland, och på egen hand undersöka möjligheterna att själva bygga ut. Allt loggas och går igenom Boost.

Eftersom Boost var det enda system som GlobalConnect gick in i Finland med från start så var vi tvungna att utveckla ett väldigt resurseffektivt system de kan förlita sig på, i många olika scenarion. Boost skulle möta deras behöv för att ta an en helt ny marknad - inom både sälj och prospektering.

Komplett översikt i Boost

En stor fördel med Boost är att det ger GlobalConnect en komplett översikt och kontroll över säljstatus, säljarna på fältet och den totala försäljningen som i sin tur stöttar GlobalConnect att agera reaktivt och proaktivt. 

Att få en visuell översikt ger GlobalConnect viktig data och hjälper säljarna fokusera på specifika områden som ger högre konvertering, data och statistik kring tider då konverteringen vanligtvis är högre och vilka regioner i Finland konkurrenterna redan är etablerade för att göra sina strategiska val. Uppföljningen sker i realtid genom Boost.

I systemet finns även ett komplett språkstöd för Finska och Svenska - för att alla inom organisationen ska få maximal användning av Boost oberoende modersmål. 

Bakomliggande teknik

Boost är i grunden en PHP-applikation byggd på Laravel. Frontend är uppbyggt med Laravel Livewire, Alpine.js och Tailwind. Boost CI/CD-flöde består av Github actions och Laravel Forge, dessa tillsammans gör att utveckling kan ske i små iterationer som automatiskt testas och driftsätts utan nedtid. Eftersom Boost stödjer flera språk används tjänsten Translation.io. Tjänsten separerar översättning och utveckling, vilket förenklar utvecklingen och ger kunden kontroll över översättningen.
bakomliggande teknik

Växande verksamhet

Med ett system unikt framtagen för den Finska marknaden som kan arbeta i samspel med andra system och tjänster kan GlobalConnect fokusera på det de gör bäst - fiberförsäljning. Projektet med Boost började litet men GlobalConnect har höga planer och vill satsa systemet. De kollar nu hur de strategiskt ska bygga upp sin digitala infrastruktur då hela verksamheten växer även i Finland.
 • 01

  Vilka är GlobalConnect?

  GlobalConnect, tidigare kända som IP-Only i Sverige, är en ledande kommunikationsoperatör som strävar efter att erbjuda alla tillgång till fiber i Sverige och nu även i Finland. De arbetar för att främja samhällets digitala utveckling genom att bygga ett hållbart fibernät.
 • 02

  Hur hjälper ni GlobalConnect med deras fibersatsning i Finland?

  Vi har skräddarsytt ett unikt säljsystem, kallat Boost, särskilt för fiberförsäljning för GlobalConnects verksamhet i Finland. Detta system stöttar onlineförsäljning, prospektering, och marknadsundersökning, och ger GlobalConnect en komplett översikt över sina säljaktiviteter.
 • 03

  Vad gör Boost-systemet unikt för fiberförsäljning?

  Boost-systemet är skräddarsytt för fiberbranschen med inbyggda verktyg för digital prospektering, en webbportal för beställningar och ett säljsystem. Det hjälper GlobalConnect att kartlägga befintlig fiberinfrastruktur, samla data om konkurrenter och strategiskt planera sin utbyggnad i Finland.
 • 04

  Är Boost-systemet endast på finska eller kan man välja språk?

  Boost har precis som andra av våra skräddarsydda systemlösningar ett komplett språkstöd för både finska och svenska, vilket säkerställer maximal användning av systemet inom hela organisationen, oavsett modersmål. Språkstöd är alltså något vi kan hjälpa till med i alla typer av webbprojekt!
 • 05

  Vilken teknik ligger bakom Boost-systemet?

  Boost är byggt på Laravel och är alltså en webbaserad PHP-applikation. Frontend använder Laravel Livewire, Alpine.js och Tailwind. Vi använder även Github actions och Laravel Forge för CI/CD, samt Translation.io för att stödja flerspråkighet.
 • 06

  Hur påverkar Boost GlobalConnects digitala strategi i Finland?

  Med Boost kan GlobalConnect effektivt skala upp och anpassa sin verksamhet i Finland. Systemets anpassningsförmåga och omfattande verktyg ger GlobalConnect möjligheten att fokusera på sin kärnverksamhet – fiberförsäljning – medan de strategiskt bygger upp sin digitala infrastruktur.
 • 07

  Har ni andra kundcase liknande projekt?

  Vi har hjälpt många företag med skräddarsydda digitala lösningar. Kontakta oss för att få reda på hur vi kan hjälpa just ditt företag att nå sina digitala mål.

Fler kundcase!

Bild
Ownit

Telecombolaget med kundservice i världsklass

Telekombolag och operatörer är inte traditionellt kända för bra kundservice, men det finns en operatör i Sverige som står ut och vinner priser för sin kundservice år efter år - Ownit Bredband.

Bild
Hello Ebbot

En genomgående kundresa

Hello Ebbot är en tjänst som erbjuder chatbotar och chattfunktioner för företag, och Ebbot-teamet älskar verkligen att jobba med smarta och innovativa lösningar.

Bild
Euronics

Komplett digital utvecklingspartner

Vi på Adaptive Media har jobbat med Euronics i över 12 år, och har innan dess ytterligare över 10 års erfarenhet av att jobba med butiker i Euronics-kedjan.

Behöver ni också hjälp med ett projekt?
Ownit

Case - Ownit

Telecombolaget med kundservice i världsklass

Se case Se case
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm