Plocka

Smart lagerhantering

Vi har en butik som kör vår ehandels-plattform Adaptive Shop som uttryckte att de var i behov av att automatisera “alla” arbetsflöden och optimera hur dom jobbar - från att en beställning läggs av kunden, tas emot av lagret och hanteringen där till slutkund, genom att digitalisera hela lagerhanterings-processen. Genom att automatisera alla flöden minskar fel i arbetet och underlättar hela arbetsprocessen för lager-arbetarna, det administrativa, bättre översikt helt enkelt från alla håll och positioner som hanterar beställningarna, detta var något som vi fick i uppdrag att fixa. 
Logo

Ingen färdig tjänst matchade det vi ville åstadkomma

Till en början kikade vi på andra lagerhanterings-tjänster som redan finns färdiga och tillgängliga på marknaden för att hitta en bra lösning som skulle passa kunden. Men vi kom snabbt fram till att det smartaste var att bygga upp en ny tjänst med koppling till Adaptive Shop. Både för att användningen och installationen av hela tjänsten skulle förenklas men även så att alla våra butiker i Adaptive Shop har möjlighet att ta del av samma lösning.

Plocka automatiserar alla arbetsflöden

Därför har vi utvecklat Plocka (plocka.se) som är en ny tjänst för logistik, plock- och lagerhantering inom e-handel, med koppling till vår e-handelsplattform Adaptive Shop. Den är plattforms-agnostisk och går med en integration att koppla till alla stora ehandels-plattformar på marknaden. 
lagerhantering med plocka

Baserad på ramverket Laravel

Plocka är en ny SAAS-aktig tjänst baserad på ramverket Laravel, som pratar med Adaptive Shop (eller andra ehandels-plattformar) via ett API. 

Detta betyder i praktiken att alla beställningar som läggs hos butiken som använder Plocka kan skickas direkt till lagret och hjälper lagerpersonalen genom hela processen i att hantera en order. All information om var produkterna finns att hitta på lagret (lagerplatser), i vilken ordning produkter bör plockas, hur många av vardera produkt behövs för beställningen/beställningarna som hanteras visar Plocka och du får själv bocka av i tjänsten för att bekräfta antalet du tar, som ett säkerhetssteg för att undvika ''extrajobb''. 

Detta görs antingen genom att scanna streckkoder (EAN) eller QR-koder, men kan också göras manuellt. Det går att både plocka order för order eller att plocka många ordrar samtidigt, för att sedan packa dessa vid en packstation.
Smarta funktioner i Plocka
  • Information om var varorna befinner sig, specifik plats i lokalen + hylla
  • Enkel hantering av flera ordrar samtidigt för lager-arbetarna
  • Plocka håller koll på lagerutbudet och antal produkter som finns tillgängliga på lagret
  • Kopping till TA-system såsom Unifaun/Nshift via Adaptive Shop
  • Kommentarer kan lämnas från alla håll i systemet, för att informera de andra lager-arbetarna eller kontoret om avvikelser
  • Följesedel genereras och skrivs ut direkt i tjänsten
  • Fraktetiketter hämtas och skrivs ut direkt i tjänsten
  • Smidigt och effektivt arbetsflöde för att undvika misstag eller fel vid plock av varor
Bild

Smidigt för alla!

Detta är en förenklad förklaring av alla smarta funktioner som Plocka erbjuder - men med en riktigt nöjd slutkund som nu har automatiserade arbetsflöden för att underlätta många aspekter av det dagliga arbetet så är vi stolta att presentera Plocka som alla våra kunder i Adaptive Shop nu kan ta del av!

Smidigt för administratörer på kontoret som får all information, effektivt för lagerpersonalen med en digital tjänst som förenklar arbetets-processen och härligt för alla parter med en nöjd slutkund som fått hem alla produkter snabbare än tidigare!

Läs mer om våra egna tjänster

Bild
Ashop

En modern e-handelsplattform

Ashop är en e-handelsplattform som är bland de snabbaste och mest lättanvända på marknaden. Plattformen utvecklas löpande och används av e-handlare runt om i hela Sverige.

Bild
Wayfox

Planeringstjänst för optimerade leveranser

Wayfox är en SaaS-tjänst för planering och organisering av leveranser. Målgruppen är budbolag, speditörer andra företag som har behovet att leverera till större mängder av adresser på ett så smart sätt som möjligt.

Bild
Adaptive Insight

Exportera fakturor från Billogram

Vi använder själva Billogram för all vår fakturering sedan flera år tillbaka, men saknade själva möjligheten att exportera alla våra fakturor till PDF (för arkivering). En fredag löste vi det genom att bygga Adaptive Invoice.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
  • Surbrunnsgatan 59
  • 113 27 Stockholm