tailwind CSS hjälper oss i vårt arbete
Vad vi gör

Tailwind

Tailwind CSS är ett ramverk inom frontend-utveckling kan man säga. Det är i grunden ett ''utility-first''-CSS ramverk som används för att snabbt bygga anpassade användargränssnitt. 

Varför Tailwind?

Det är ett oerhört anpassningsbart lågnivå-CSS ramverk som ger dig alla byggstenar du behöver för att bygga skräddarsydda designs utan några irriterande egensinniga stilar du måste lägga extra arbete för att slippa. 

Det härliga med Tailwind CSS är att det inte kräver designspecifikationer över hur din webbplats ska se ut, du själv sammanställer helt enkelt små komponenter för att konstruera ett unikt användargränssnitt. Tailwind tar en ''rå'' CSS-fil, bearbetar denna över en konfigurationsfil och producerar ett resultat.

Hur arbetar vi med Tailwind CSS?

Vi har använt Tailwind CSS på Adaptive Media i våra utvecklingsprojekt sedan strax efter dess första release. Ramverket har nu mognat till den grad att det är en självklar komponent i alla våra projekt, och vi har även byggt om en del äldre system och tjänster för att få in Tailwind. 

När vi frågar våra utvecklare vad största fördelen med Tailwind är så får vi alltid ett unisont svar: Developer happiness! Det säger mycket - för är utvecklarna nöjda så blir resultatet alltid det bästa.
vi använder Tailwind CSS i vårt arbete
 • 01

  Vad är Tailwind CSS?

  Tailwind CSS är ett ''utility-first''-CSS ramverk som används inom frontend-utveckling för att snabbt och effektivt bygga anpassade användargränssnitt.
 • 02

  Hur har Adaptive Media integrerat Tailwind CSS i sina projekt?

  Vi började använda Tailwind CSS strax efter dess första release och nu är det en integrerad del av alla våra projekt. Vi har även uppdaterat några av våra äldre system för att inkludera Tailwind.
 • 03

  Är Tailwind CSS svårt att integrera i befintliga projekt?

  Nej, Tailwind CSS är flexibelt och anpassningsbart, vilket gör det enkelt att införliva i både nya och befintliga projekt.

Exempel på projekt där vi använder Tailwind

Bild
GlobalConnect (IP-Only)

Användaranpassade flöden och funktioner

Fiberleverantören GlobalConnect, tidigare IP-Only har spetskompetens inom fiber och vi fick uppdraget att ta fram ett säljstöd för att stötta GlobalConnect i deras arbete.

Bild
Wayshop

Fokus på mobila användare

Tänk ett geografiskt område med många besökare, såsom ett skidfjäll med omnejd. Alla butiker i hela området kan med tjänsten Wayshop genom några enkla klick få varsin digital Wayshop-butik för att sälja sina varor.

Bild
Seacloud

Marinbranschens nya inköpsportal

2019 hörde vi om idén kring att effektivisera inköp av produkter för båtvarv. En tydlig nisch i kombination med att vi verkligen tror på B2B-ehandel gjorde att vi blev verkligt intresserade av projektet.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm