julius som jobbar hos oss med ux-design
Vad vi gör

UX-design

UX-design (User Experience Design) används för att skapa produkter och tjänster som lämnar användaren med en bra upplevelse. Detta innebär att hjälpa användaren nå sina mål genom tydliga flöden, relevant information och smarta funktioner. UX-designern fokuserar på användaren i sitt arbete och optimerar produkten eller tjänsten för en ultimat kundresa från första mötet till ett positivt slutresultat.

Hur arbetar vi med UX-design?

Vi har ett dedikerat designteam på Adaptive Media med utbildade och erfarna UX-designers. I vårt breda arbete stöttar alltid vårt UX-team projekten vi arbetar i på flera plan och är en viktig del av att skapa en så bra slutprodukt som möjligt. Ibland bidrar UX-teamet med att skapa en helhetskänsla och i andra projekt jobbar vi med enbart UX och design för att stötta upp andras produkter, som i vårt samarbete med vår kund Hello Ebbot.

Vad innebär det i praktiken?

Våra UX-designers arbetar ofta genom hela projekten från start till slut. När omfattningen av en produkt eller tjänst ska sättas är UX-teamet med för att ta in insikter från användare som hjälper till att förstå vad som behövs för att bilda en meningsfull produkt. Dessa insikter genomsyrar sedan resten av projektet och fungerar som en grund för de skisser som tas fram. Under och efter utveckling testas även flöden, gränssnitt och funktioner för att säkerställa att vi möter de behov som finns hos användarna.
böcker om ux-design
 • 01

  Vad är UX-design?

  UX-design, eller User Experience Design, handlar om att skapa produkter och tjänster som ger användaren en positiv upplevelse, genom tydliga flöden, relevant information och smarta funktioner.
 • 02

  Varför är UX-design viktigt?

  Genom UX-design ser vi till att produkter och tjänster är anpassade till användarens behov och önskemål, vilket leder till en förbättrad kundresa från första interaktion till ett positivt slutresultat.
 • 03

  Hur skiljer sig UX-design från vanlig design?

  Medan traditionell design ofta fokuserar på estetik och uttryck, sätter UX-design användaren i centrum och optimerar produkten eller tjänsten baserat på användarens upplevelse.
 • 04

  Hur arbetar Adaptive Medias UX-designers?

  Våra designers är involverade genom hela projektets livscykel, från att sätta produktens omfattning, samla insikter från användare, skapa skisser, till att testa flöden och funktioner under och efter utveckling.
 • 05

  Hur involveras användare i er UX-designprocess?

  Användarinsikter är centrala i vår process. Vi samlar in dessa insikter tidigt i projektet för att förstå vad som krävs för att skapa en meningsfull produkt. Dessa insikter genomsyrar sedan hela projektet.
 • 06

  Kan ni stötta befintliga produkter med UX-design?

  Ja, i vissa projekt, som vårt samarbete med Hello Ebbot, fokuserar vi enbart på UX och design för att förbättra befintliga produkter.
 • 07

  Hur säkerställer ni att produkter och lösningar uppfyller användarnas behov?

  Efter att ha utvecklat produkter testar vi dess flöden, gränssnitt och funktioner med riktiga användare för att se till att deras behov och förväntningar uppfylls. Får vi välja helt fritt gör vi även fristående uppföljningsvändor med förbättringar - något som brukar ha en hög ROI i slutändan.
 • 08

  Har ni några framstående exempel på tidigare UX-projekt?

  Ett exempel är vårt arbete med Hello Ebbot där vi intensivt arbetade med UX och design för att förbättra deras produkt.

Projekt där vårt UX-team haft en betydande roll

Bild
Hello Ebbot

En genomgående kundresa

Hello Ebbot är en tjänst som erbjuder chatbotar och chattfunktioner för företag, och Ebbot-teamet älskar verkligen att jobba med smarta och innovativa lösningar.

Bild
Freelway

Mobility as a service

Freelway är en tjänst för att samordna transporter av personer och paket. Effekterna blir ett mer hållbart resande, och färre men effektivare transporter. Vi på Adaptive Media hjälper till med allt från strategi, UX och utveckling till framtagande av grafiskt material över flera plattformar.

Bild
Wayshop

Fokus på mobila användare

Tänk ett geografiskt område med många besökare, såsom ett skidfjäll med omnejd. Alla butiker i hela området kan med tjänsten Wayshop genom några enkla klick få varsin digital Wayshop-butik för att sälja sina varor.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm