vi älskar att jobba med b2b ehandel
Vad vi gör

B2B ehandel

På Adaptive Media är vi starka inom e-handel generellt - men vårt absoluta favoritområde är lösningar inom B2B. Oavsett om det handlar om att hjälpa våra kunder med strategisk positionering eller att ta fram en skräddarsydd e-handelsportal för B2B ehandel så är vi både taggade och skillade. Vi har ett bagage av många lyckade projekt, och arbetar löpande med flera stora kunder inom B2B ehandel vilket gör att vi kan ligga i framkant och se trender och vart denna nisch är på väg.

Vad är B2B-ehandel?

B2B ehandel (business to business) innebär affärer som genomförs online i en e-handel där både köpare och säljare är ett företag. B2B ehandel är inget nytt, men sedan ett par år sker en stor transformation där transaktionerna och handeln mellan företag blir alltmer lika B2C (business to customer), och företagskunder har börjat ställa allt högre krav på digitala lösningar. Det uppfattas inte längre som acceptabelt att man som företag ska handla digitalt i en beställningsportal som ser ut som rester från 90-talet, företagskunder har mer och mer samma krav i en företagsroll som man har när man handlar som privatkund. Detta gör att det sker stora förändringar inom B2B ehandel och de aktörer som är snabba i att ta fram rätt lösningar - och bra lösningar - har stora marknadsandelar att vinna. 

Förutom att e-handel inom B2B förändras så ökar den också. En allt större del av handeln B2B sker online, och onlineförsäljningen börjar äta av butiksförsäljning. Fler och fler börjar konkurrera på ett internationellt plan vilket både kan innebära en ökad konkurrens - men också ökade möjligheter (beroende på om man väljer att se glaset som halvfullt eller halvtomt).

Trygg e-handel

Det finns ingen anledning för användarupplevelsen i en B2B ehandel att vara sämre på något sätt än inom B2C och med det som ledstjärna så skapar vi plattformar, lösningar och system på en helt ny nivå.
En del av våra kunder inom B2B ehandel kör lösningar genom vår ehandels-plattform  Ashop, medan andra såsom Ebbot, Seacloud och Team Workwear gör skräddarsydda plattformar som vi har byggt för att få ett 100%-igt anpassat flöde hela vägen.

I fallet med Team Workwear så beror det på att deras plattform har stöd för kundunika shoppar som kan kickas igång med ett fåtal knapptryck. Kundunik e-handel är på stark tillväxt och genom att varje kund för sin "egen" butik med sina produkter och priser så ser vi att både försäljning och kundnöjdheten ökar. Oavsett behov och vilka utmaningar som finns så vill vi alltid hitta lösningarna. 
vi älskar nya roliga projekt inom b2b ehandel
 • 01

  Vad menas med B2B ehandel?

  B2B ehandel står för "business to business" e-handel, vilket innebär online-affärstransaktioner där både köpare och säljare är företag.
 • 02

  Varför är B2B ehandel viktigt för dagens företag?

  Med en ökning av online-transaktioner mellan företag och högre kundkrav på digitala lösningar, har aktörer som snabbt anpassar sig möjlighet att vinna större marknadsandelar.
 • 03

  Vad erbjuder Adaptive Media inom B2B ehandel?

  Vi på Adaptive Media hjälper våra kunder med allt från strategisk positionering till att utveckla skräddarsydda e-handelsportaler för B2B. Vi strävar efter att skapa plattformar och system som överträffar användarupplevelsen som normalt erbjuds inom B2B.
 • 04

  Vilka är några av era kända kunder inom B2B ehandel?

  Några av våra kunder inkluderar Seacloud och kedjan Team Workwear, för vilka vi har skapat skräddarsydda plattformar med 100% anpassade flöden.
 • 05

  Hur garanterar ni en trygg e-handelsupplevelse?

  Vi tror att B2B-ehandelsupplevelsen inte bör vara sämre än B2C. Därför skapar vi lösningar med användarvänlighet och säkerhet som högsta prioritet.

Projekt inom B2B e-handel

Bild
Team Workwear

Digitalisering av en retail-kedja

För företag som säljer B2B så ligger digitala satsningar högt på agendan, och tillsammans med en B2B-inriktad retailkedja bestående av fackhandlare i samarbete så genomförde vi ett större utvecklingsprojekt.

Bild
GlobalConnect (IP-Only)

Användaranpassade flöden och funktioner

Fiberleverantören GlobalConnect, tidigare IP-Only har spetskompetens inom fiber och vi fick uppdraget att ta fram ett säljstöd för att stötta GlobalConnect i deras arbete.

Bild
Ashop

En modern e-handelsplattform

Ashop är en e-handelsplattform som är bland de snabbaste och mest lättanvända på marknaden. Plattformen utvecklas löpande och används av e-handlare runt om i hela Sverige.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm