Ebbot.com

Innovativ och topp-presterande webbplats med flexibelt CMS

Hello Ebbot ligger i framkanten när det kommer till kundservice, och med sin chatbots-plattform hjälper de företag att optimera sin kundservice. Med innovativa lösningar stöttar de andra verksamheter att dra ner på kostnader, behålla kunder och öka försäljningen!

Vi fick i uppdrag att bygga deras nya webbsida med ett bakomliggande CMS och ta deras närvaro online och ansikte utåt till nästa nivå. 
Logo
ebbot webbplats

Ett nytt ansikte för Ebbot

Vi har en relation och samarbeten med Ebbot-teamet sedan tidigare och de vet att vi har ett innovativt team som siktar högt - och därför blev vi ett av deras huvudalternativ när en ny webbplats skulle tas fram. 

Det är sällan vi på Adaptive Media bygger ren och publik webb, men för oss kom detta att bli ett passion project där vi fick stora möjligheter att utmana oss själva tekniskt kring vad som är möjligt och att visa upp vad en webb kan vara idag. Hello Ebbot är dessutom ett företag som precis som vi siktar högt och som inte nöjer med mellanmjölk utan vill ha det bästa på marknaden vilket gav en perfect match. Vår gemensamma vilja och drivkraften på båda sidor smittade av sig och förstärkes, och gjorde att vi tog ut svängarna i vårt arbete genom att hitta innovativa lösningar för att möta deras vision.

Projektmål

Målet var en nytänkande, snabb och riktigt snygg webbplats med hög prestanda. Inte bara en fungerande webbplats - detta var en webbplats som skulle väcka uppmärksamhet från andra inom samma bransch och en webbplats kunder likaväl som konkurrenter skulle lägga på minnet. Utöver det så skulle den både fungera på flera språk och gå att styra innehålls- och layoutmässigt av Ebbot själva.

Bakomliggande teknik

För administration av innehåll använder vi ett CMS som heter Laravel Nova, där hjärtat är en modifierad nova-plugin för hantering och skapande av innehåll (en så kallad "blockbyggare"). Denna plugin ger oss många fördelar för att administrera innehåll väldigt snabbt och flexibelt. Vi har förutom de 50-talet fördefinierade innehållsblock som Laravel Nova ger oss, producerat ca 25 st helt egna innehållsblock som man sedan lätt kombinerar med varandra för att kunna skapa specialdesignade sidor. Dessa block är helt dynamiska och kan nästlas i obegränsat antal nivåer - vilket resulterar i att Ebbot får friheten att bygga egna väldigt snygga sidor utan att vara låsta i våra skisser och layoutupplägg.

Vi brukar som sagt inte göra publika webbplatser och därför är det relativt ovanligt för oss att jobba med ett CMS som vi inte ens själva har byggt. Just Laravel Nova har vi nu använt i flera projekt, men aldrig så här extensivt där vi verkligen har fått utmana vad som är möjligt.

Prestanda

Ett av huvudmålen var en "snabb" webbplats, så vi behövde tänka på detta genom hela applikationen. Det huvudsakliga sättet som vi gjorde denna webb snabb var att vi använder aggressiv caching redan på Nginx-nivå. Detta innebär att webbservern cachar statiskt html och för 99% av alla besök så används denna cache vilket resulterar i en supersnabb sida och hög prestanda genomgående.

Alla internt tycker att sidan är väldigt snygg, att det är ett stort lyft från vår tidigare sida - vi känner för första gången att vi har en riktig hemsida.

- Oliver Wirström, Marknadschef Hello Ebbot

Frontend - där teknik och design möts

Eftersom nya Ebbot.com är ett omfattande projekt med ett bakomliggande CMS där Ebbot själva enkelt kan bygga upp innehåll och layout för sin webbplats, så krävdes ett nytt arbetstänk på vår sida. Alla tekniska komponenter i Nova skulle passa med varandra, det kan inte finnas rum för att en kombination av block krockar och visuellt inte ser bra ut. Så efter det bakomliggande byggts upp - den tekniska grunden mot CMSet - så diskuterades designskisserna med vårt designteam för att alla möjliga scenarion och aspeker skulle fungera tillsammans innan det faktiska frontend arbetet påbörjades.

Skillnader

Förutom att det fanns många design-aspekter att ha i åtanke så har frontend arbetet i detta projekt skiljt sig åt från de mer interna system och tjänster vi vanligtvis bygger. När vi bygger interna system följer vi designmönster och designprinciper för att skapa effektiva och självklara system för användaren att utföra sitt dagliga arbete i. I detta projekt var det en mycket mer visuell frihet att ta ut svängarna i både design och rörelse som krävde ett innovativt tänk.

En ultimat upplevelse

När det kom till att skapa en design för Ebbots webbplats har vi behövt ha kundaspekten i åtanke hela tiden. Vi har behövt vara noggranna för att det ska kunna fungera visuellt och tekniskt i fler olika sammanhang på ett tankesätt vi sällan är i behov av när det kommer till användarflödet. Samtidigt som den moderna och innovativa känslan av webbplatsen inte ska halka efter - den otroliga prestandan på webben ska synas och kännas igenom designen av besökarna!

Fokuspunkterna i UX-arbetet (User Experience) i projektet har legat på användarflödet och hanteringen av content. Mycket content är svårt att presentera på ett lättillgängligt sätt så det inte blir övermäktigt. Ge rätt information, vid rätt tillfälle - till rätt person i ett optimerat användarflöde för en ultimat upplevelse.
ebbot.com webbplats

Slutprodukten

Vi har många gånger tackat nej till att göra rena webbplatser för att i många projekt har det inte funnits utrymme till innovation där vi kan bidra och tillföra värde i projektet. Men som sagt hade vi en kund i det här projektet som ville något mer, man ville inte ha något som bara var okej, man ville vara bäst - och då blev det intressant för oss. Slutresultatet blev en riktigt snygg nytänkande webbplats med otrolig prestanda och innovativ design - bättre blir det inte!
Vår roll i projektet
 • Projektledning
 • UX-Design
 • Design och grafiskt material
 • Webbutveckling & CMS
Värden för kunden
 • Genomgående kundresa
 • Högt presterande & snabb webbplats
 • Effektiv innehållshantering
 • Enhetlig design
 • 01

  Kan jag anpassa innehållet på min webbplats flexibelt med ett CMS från er?

  Absolut! Med hjälp av Laravel Nova CMS och vår modifierade blockbyggare kan du administrera och designa innehållet snabbt, flexibelt och dynamiskt. Du är inte låst till fördefinierade layouts precis som med Ebbot.
 • 02

  Hur säkerställer ni att min webbplats har hög prestanda?

  Vi använder aggressiv caching på Nginx-nivå. Det innebär att nästan alla besökare får tillgång till cachad statisk html, vilket ger en supersnabb laddningstid och hög prestanda genomgående.
 • 03

  Hur integreras teknik och design i projekt som med Ebbot.com?

  Vi har noggrant diskuterat och samarbetat mellan teknik- och designteamet för att säkerställa att alla komponenter i vår CMS-lösning fungerar harmoniskt, visuellt och tekniskt.
 • 04

  Vad skiljer er frontend-process från andra?

  I detta projekt kombinerade vi visuell frihet med innovativt tänk. I stället för att enbart följa traditionella designmönster skapade vi en balans mellan estetik och funktionalitet.
 • 05

  Hur fokuserar ni på användarupplevelse (UX) när ni designar en webbplats?

  Vår designprocess lägger stor vikt vid att presentera innehåll på ett lättillgängligt sätt, ge rätt information vid rätt tillfälle och optimera användarflödet för den bästa upplevelsen. Vårt designteam består av utbildade UX-designers med många års erfarenhet inom området och dess best practices.
 • 06

  Vilka värden kan jag förvänta mig att uppnå när jag som kund anlitar er?

  Du kan förvänta dig en genomgående strukturerad kundresa, en högpresterande webbplats som resultat, effektiv innehållshantering och en enhetlig design som stärker ditt varumärke.
 • 07

  Varför väljer ni att jobba med Laravel Nova som CMS?

  Laravel Nova ger oss flexibiliteten att skräddarsy innehållshantering efter kundens behov. Med dess anpassade blockbyggare kan vi erbjuda en mycket dynamisk och anpassningsbar plattform. Vi är dock inte låsta till Nova utan har både andra färdiga CMS och helt skräddarsydda lösningar som vi kan använda.
 • 08

  Kan jag förvänta mig en mobilvänlig design?

  Ja, vårt fokus är att skapa en responsiv webbplats som fungerar sömlöst på alla enheter, från desktop till mobil för att ge alla användare en ultimat upplevelse.

Fler kundcase!

Bild
Euronics

Komplett digital utvecklingspartner

Vi på Adaptive Media har jobbat med Euronics i över 12 år, och har innan dess ytterligare över 10 års erfarenhet av att jobba med butiker i Euronics-kedjan.

Bild
Ownit

Telecombolaget med kundservice i världsklass

Telekombolag och operatörer är inte traditionellt kända för bra kundservice, men det finns en operatör i Sverige som står ut och vinner priser för sin kundservice år efter år - Ownit Bredband.

Bild
Telenor Villafiber

Så hjälpte vi Telenor att vinna villafiberkriget

2016-2018 utspelade sig det som har kommit att kallas villafiber-kriget. Alla stora operatörer; Telenor, Telia, Tele2, IP-Only m.fl hade som avsikt att expandera stort med fiberutbyggnad på landsbygd och tätort i Sverige, och det var ett race i varje område om vem som skulle hinna först.

Behöver ni också hjälp med ett projekt?
Ownit

Case - Ownit

Telecombolaget med kundservice i världsklass

Se case Se case
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm