systemutveckling på gång
Vad vi gör

Systemutveckling

Systemutveckling kallas den komplexa problemlösnings-processen som innebär att definiera ett problem eller en idé och därefter designa, bygga, testa och implementera ett nytt program, system eller applikation som en lösning för detta problem. Det kan göras helt från grunden eller en extra tillhörande modul till ett redan existerande system. 

Systemutveckling på Adaptive Media

På Adaptive Media jobbar vi systemutveckling från grunden och är alltid sugna på att prova på något nytt och utvecklas - internt och tillsammans med våra kunder. Vi får både energi och kraft från nya spännande projekt, och vårt innovativa team älskar nya utmaningar inom systemutveckling. 

Behöver ditt företag hjälp inom systemutveckling så är vi tillgängliga för både långa och kortare uppdrag. Vi tror på långsiktiga samarbeten överlag, och tar ett stort ansvar i utvecklingsprojekten där vi är med från idé till lansering och även därefter under drift och utveckling av vidare versioner. Kontakta oss idag om du har idéer eller uppdrag att bolla som skulle passa våra systemutvecklare!
Exempel på system vi bygger
 • Fältsystem
 • Säljsystem
 • CMS
 • Affärssystem
 • E-handelssystem
 • Boknings-system
 • Mobile-first-system
 • Företags-specifika system

Skräddarsydda system för att sticka ut på marknaden

Vi utvecklar skräddarsydda system baserat på det behov eller problem som våra kunder har. De system vi utvecklar ska underlätta och hjälpa våra kunder och inte sätta käppar i hjulet eller kräva introduktioner för att ens förstå och kunna ta del av lösningarna vi skapat för företaget. För att uppnå detta så utgår vi alltid från slutanvändarna i vår utveckling, och vi utvecklar aldrig system eller lösningar utan vårt UX/Design-team. Vi lägger stor vikt i att alla våra system ska vara unika och anpassade efter verksamheten i fråga med komponenter som hjälper våra kunder och uppdragsgivare att sticka ut och få en fördel i jämförelse mot konkurrenter på marknaden. 

Vi bygger inte hyllprodukter eller standardsystem som nästan passar alla bra men heller inte passar någon perfekt. 
Vi jobbar aktivt med systemutveckling

Tekniken bakom

Våra utvecklare har lång erfarenhet inom de tekniker vi väljer att använda inom system-utveckling, och primärt arbetar vi med ett PHP-baserat ramverk som heter Laravel. Utöver det har vi oftast MySQL-databaser i botten, och därefter något passande JS-ramverk för att ge en bra användarupplevelse. Vi använder även Tailwind CSS som stöttar oss i arbetet och ger och tid att fokusera på detaljerna och det unika med varje system. Vi har även internt utvecklat en app som heter Adaptive Cube där våra system kan kapslas in i form av en mobilapp, vilket gör att våra kunder snabbt kan komplettera systemen vi bygger med en app i mobilen för den funktionalitet som tjänar på det. 
 • 01

  Vad innebär systemutveckling?

  Systemutveckling är en process som innebär att definiera, designa, bygga, testa och implementera program, system eller applikationer för att lösa specifika problem eller uppfylla en idé.
 • 02

  Vad skiljer Adaptive Media inom systemutveckling från andra byråer och IT-drakar?

  Vi bygger våra system från grunden, vi är innovativa och engagerar oss i varje steg av utvecklingsprocessen, från idé till drift.
 • 03

  Erbjuder ni långsiktiga samarbeten?

  Ja, vi tror på långsiktiga samarbeten och tar ansvar genom hela utvecklingsprojektet, från start till framtida versioner. Vi gör sällan in-and-out-projekt utan är med i projekt hela livscykler.
 • 04

  Vilka typer av system utvecklar Adaptive Media?

  Vi skapar bland annat fältsystem, säljsystem, CMS, affärssystem, e-handelssystem, bokningssystem, och företagsspecifika applikationer och digitala tjänster.
 • 05

  Hur skräddarsydda är era system?

  Vi utvecklar system baserade på kunders unika behov och som lösningar på problem. Vi fokuserar på slutanvändarna och utvecklar i nära samarbete med vårt UX/Design-team för att skapa system som är unika för varje verksamhet.
 • 06

  Använder ni standardsystem?

  Nej, vi bygger inte standardsystem och baserar inte heller våra lösningar på standardsystem och hyllprodukter. Istället skapar vi skräddarsydda lösningar som passar varje kunds unika behov. Självklart börjar vi inte från noll varje gång utan utgår från etablerade ramverk i kombination med att vi ofta nyttjar vårt grundsystem Atlantis.
 • 07

  Vilken teknik används i er systemutveckling?

  Vi använder primärt det PHP-baserade ramverket Laravel tillsammans med MySQL-databaser. Vi använder också JS-ramverk såsom Alpine/Livewire/Vue för användarupplevelse samt frontendramverket Tailwind CSS. Dessutom har vi vår egen app, Adaptive Cube, för mobilapplikationslösningar.
 • 08

  Hur kontaktar jag er för systemutvecklingsbehov?

  Tveka inte att ta kontakt med oss om du har idéer eller uppdrag inom systemutveckling. Ni når oss på: info@adaptivemedia.se eller 08 - 121 444 88.

Projekt där vi byggt unika system

Bild
Pitch & Smith

Internationell aktör i musikbranschen

Vi kom i kontakt med Pitch & Smith under 2015 när en av deras anställda var en nöjd användare av vår tjänst Adaptive Invoice (numera Insight). Han var så pass nöjd med vår publika tjänst att vi tog ett möte för att diskutera ett större utvecklingsprojekt - och på den vägen är det!

Bild
Ownit

Telecombolaget med kundservice i världsklass

Telekombolag och operatörer är inte traditionellt kända för bra kundservice, men det finns en operatör i Sverige som står ut och vinner priser för sin kundservice år efter år - Ownit Bredband.

Bild
GlobalConnect (IP-Only)

Användaranpassade flöden och funktioner

Fiberleverantören GlobalConnect, tidigare IP-Only har spetskompetens inom fiber och vi fick uppdraget att ta fram ett säljstöd för att stötta GlobalConnect i deras arbete.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm