vi har lång erfarenhet av webbutveckling
Vad vi gör

Webbutveckling

Webbutveckling är en samlingsterm som syftar på att bygga, skapa och underhålla webbplatser. Det kan också inkludera delar som webbdesign, webbpublicering, webb-programmering och databashantering. 

Vad innebär webbutveckling?

Webbutveckling delas vanligtvis upp i tre olika roller, Front-end, Back-end och Full-stack utveckling, som fokuserar på olika delar av processen i framtagandet och utvecklingen av en webbplats och dess tillhörande applikationer/funktioner.

Front-end - är den delen som besökaren till hemsidan är i direkt interaktion med. Det kallas ibland även för ''klient-sidan'' av webbplatsen. En front-end utvecklare är därför ansvarig för hur hemsidan ser ut och "känns", vilket är anledningen till att de ofta också refereras till som webbdesigners.

Back-end - är som det låter, baksidan av webbplatsen, serversidan. Den delen av webbplatsen som besökaren inte kan interagera med eller se. Det primära ansvaret en back-end utvecklare har är att säkerställa hemsidans funktionalitet och att bakomliggande teknologier såsom databasen funkar på ett effektivt sätt.

Full-stack - täcker båda delarna ovan, full-stack utvecklare skriver kod för både det som en användare ser i webbläsaren och även all bakomliggande logik i servern. 

Hur arbetar Adaptive Media med webbutveckling?

På Adaptive Media jobbar våra utvecklare bland annat med webbutveckling, och utvecklar till största del webb-baserade applikationer, tjänster och produkter.
Exempel
 • E-handelssystem
 • Webbapplikationer
 • Webbplatser
 • Interna företagstjänster
 • SaaS-tjänster
webbutveckling dator + skärm

Kundanpassade system och webbplatser

Vi jobbar aktivt med våra kunder och både utvecklar och driftar deras system och webbplatser. Lösningarna vi bygger är oftast kundanpassade till 100% och den ena lösningen är aldrig den andra lik. Många samarbeten och stora delar av vår webbutveckling sker genom vår e-handelsplattform Ashop och våra butiker där som vill utvecklas och växa tillsammans med oss genom webben.

De flesta av våra utvecklare på Adaptive Media är fullstack-utvecklare, men vi har även vissa i teamet som är fokuserade på antingen backend eller frontend. Det viktigaste för oss är att ha en bra balans i teamet som helhet och att alla har en möjlighet att skapa nytta och utvecklas vidare i sin roll.

Expertis

Vi tvekar inte att kalla oss experter inom webbutveckling - det här är vad vi gör, och vad vi har gjort i många år. Vi gör både stora och små projekt, alltifrån projekt på 1-2 veckor till projekt som tar 5-8 månader för ett helt team. Tveka inte att ta kontakt med oss för att diskutera idéer eller projektbehov inom webbutveckling!
 • 01

  Vad är webbutveckling?

  Webbutveckling innebär att bygga, skapa och underhålla webbplatser och applikationer som körs över webben. Det kan inkludera webbdesign, publicering, programmering och databashantering.
 • 02

  Vilka typer av webbprojekt utför Adaptive Media?

  Vi utvecklar bland annat e-handelssystem, webbapplikationer, företagstjänster, digitala tjänster, SaaS-tjänster och kundanpassade webbplatser. För mer info om vad vi kan hjälpa just er med - kontakta oss!
 • 03

  Är webblösningarna ni erbjuder kundanpassade?

  Ja, våra lösningar är 100% kundanpassade, varje lösning vi skapar är unik och anpassad efter kundens behov.
 • 04

  Har ni specialiserade utvecklare på Adaptive Media?

  Ja, alla våra utvecklare har sina specialistområden på ett eller annat sätt, men styrkan i att arbeta med oss är att det är teamets samlade kompetens som levereras i alla projekt. De flesta av våra utvecklare är så kallade fullstack-utvecklare, har vi även teammedlemmar som är specialiserade på antingen backend eller frontend.
 • 05

  Är Adaptive Media experter inom webbutveckling?

  Absolut! Adaptive media har levererat tjänster inom webbutveckling i snart 15 år och har erfarenhet av både små och stora projekt. Kontakta oss gärna för att diskutera ditt projektbehov!

Exempel på kundcase inom webbutveckling

Bild
Ownit

Telecombolaget med kundservice i världsklass

Telekombolag och operatörer är inte traditionellt kända för bra kundservice, men det finns en operatör i Sverige som står ut och vinner priser för sin kundservice år efter år - Ownit Bredband.

Bild
Euronics

Komplett digital utvecklingspartner

Vi på Adaptive Media har jobbat med Euronics i över 12 år, och har innan dess ytterligare över 10 års erfarenhet av att jobba med butiker i Euronics-kedjan.

Bild
Team Workwear

Digitalisering av en retail-kedja

För företag som säljer B2B så ligger digitala satsningar högt på agendan, och tillsammans med en B2B-inriktad retailkedja bestående av fackhandlare i samarbete så genomförde vi ett större utvecklingsprojekt.

Behöver ni hjälp med ett projekt?

Kontakta oss
 • Surbrunnsgatan 59
 • 113 27 Stockholm