Adaptive Ventures

Vi investerar i idéer

Ibland stöter vi på företag eller idéer som är så bra att vi investerar och blir aktiva delägare. Det vanligaste när vi går in som delägare är att vi är med från start och tar en aktiv del av ledning, strategi och teknisk utveckling i en uppstartsfas. När idén senare kan stå på egna ben stannar vi kvar som strategiska partners, styrelsemedlemmar eller liknande.

För att hålla fokus så går vi inte in som delägare i flera projekt samtidigt, och vi har nu runt 10 genomförda ventures i vår portfölj. Exempel på lyckade ventures är medgrundande av rabattföretaget Rabble, frakttjänsten Freelway och e-handelsplattformen Adaptive Shop.

Idéer som hålls hemliga ruttnar i byrålådor. Prata med människor, bolla din idé, pitcha för sambon. Det finns allt för många idéer som aldrig blir av på grund av en rädsla för vad andra ska tycka eller rädsla för att någon ska stjäla en bra idé. Våga dela med dig - det kommer slipa och förfina din idé och kanske vara avgörande för att du kommer lyckas.

Idéer i sig har inget större värde, det är genomförandet som skapar värde. Projekten där vi går in som delägare ställer stora krav på teknisk utveckling, marknadsarbete och företagsstrategi, och för att ett projekt ska bli intressant att investera i så krävs det att alla dessa pusselbitar faller på plats.

Vegopedia - Ett uppslagsverk för vegetariska produkter

Vegopedia samlar information om de bästa vegetariska produkterna på marknaden. Du kan se ingredienser, näringsinnehåll, betyg och omdömen.

Målet med tjänsten är att underlätta för konsumenter att välja bland marknadens ständigt växande utbud av växtbaserade produkter. Vegopedia riktar sig både till dig som äter kött men vill äta mer grönt, och dig som redan är vegan eller vegetarian och vill ha hjälp att välja bättre produkter.

Besök Vegopedia →

Tippa med vänner!

Tippa med vänner är en tjänst vi på Adaptive Media utvecklade inför fotbolls-VM 2018. Tjänsten ger kompisgäng, företag och familjer en möjlighet att på ett kul sätt tippa VM och tävla mot varandra - helt utan koppling till betting och pengar.

Tippa med vänner ersätter ändlösa Excel-snurror och dålig överblick över kompistippande - nu är det enkelt, kul och överskådligt. Framöver kommer tjänsten anpassas för nya turneringar och tävlingsformat.

Besök Tippa med vänner →

Gitpine - Github-administration för utvecklare

Gitpine är en tjänst där utvecklare kan hantera och synkronisera labels (etiketter) mellan sina repositories (projekt) hos tjänsten Github.

Har man som utvecklare eller byrå fler än några enstaka repositories på Github och använder skräddarsydda labels blir det snabbt tidskrävande att hålla dessa i synk och att göra ändringar är trubbigt. Detta löser Gitpine genom att tillhandahålla ett gränssnitt för att tillämpa ändringar på flera repositories samtidigt. Effektivisering ftw!

Besök Gitpine →

Rabble - störst inom mobil marknadsföring

Rabble är en tjänst som hjälper företag att marknadsföra sig till nya kunder, med fokus på kunder i närområdet. Rabble lanserades som en app för iPhone och Android 2010, och använde då geopositionering för att koppla ihop användare med bra erbjudande och rabatter i närheten.

Vi är medgrundare till Rabble som idag har växt till en stor spelare inom mobil marknadsföring i Norden. Rabble har fått in kapital i flera rundor, vilket har möjliggjort en snabb tillväxt på en spännande marknad.

Besök Rabble →

Adaptive Shop - en modern plattform för e-handel

Adaptive Shop är en e-handelsplattform som är bland de snabbaste och mest lättanvända på marknaden. Plattformen utvecklas löpande och används av e-handlare runt om i hela Sverige.

Adaptive Shop ägs till 100% av Adaptive Media.

Gå vidare till Adaptive Shop →

FREELWAY

Freelway är en tjänst för att samordna och dela på transporter. Lägg in en sträcka du behöver åka i appen, och få matchning på andra som ska åka samma väg! Freelway är ett lysande exempel på tjänster i den omtalade delnings-ekonomin, och företaget har lockat investerare i flera kapitalrundor.

Vi gick in som delägare från start och utvecklade de första versionerna av tjänsten. Därefter har vi även varit verksamma inom projektledning av vidare utveckling. Utöver detta är vi aktiva delägare med en representant i Freelways styrelse där vi medverkar på en strategisk nivå.

Besök Freelway →