Ventures

Ventures

Vi investerar i bra ideér

Ibland stöter vi på företag eller idéer som är så bra att vi investerar och blir aktiva delägare. Det vanligaste när vi går in som delägare är att vi är med från start och tar en aktiv del av ledning, strategi och teknisk utveckling i en uppstartsfas. När idén senare kan stå på egna ben stannar vi kvar som strategiska partners, styrelsemedlemmar eller liknande.

För att hålla fokus så går vi inte in som delägare i flera projekt samtidigt, och vi har nu runt 10 genomförda ventures i vår portfölj. Exempel på lyckade ventures är medgrundande av den marina inköpsportalen Seacloud, rabattföretaget Rabble, samåknings- och frakttjänsten Freelway och e-handelsplattformen Adaptive Shop.

01
Projektbild

Adaptive Shop

En modern plattform för e-handel

Adaptive Shop är en e-handelsplattform som är bland de snabbaste och mest lättanvända på marknaden. Plattformen utvecklas löpande och används av e-handlare runt om i hela Sverige.

Besök Adaptive Shop Pil
02
Projektbild

Wayfox

Planeringstjänst för optimerade leveranser

Wayfox är en SAAS-tjänst för planering och organisering av leveranser. Målgruppen är budbolag, speditörer andra företag som har behovet att leverera till större mängder av adresser på ett så smart sätt som möjligt. Efter en enkel import av adresser får man ut en optimerad körväg med vägbeskrivning som ger effektiva och utsläppsptimerade leveranser.

Jag vill veta mer! Pil
03
Projektbild

Seacloud

Marinbranschens nya inköpsportal

Seacloud är en tjänst för marinbranschen där svenska varv samordnar sina inköp, för att bli effektivare och för att nå högre lönsamhet. Vi på Adaptive Media är medgrundare och aktiva delägare som innehavare av CTO-rollen på bolaget och en plats i styrelsen. Tjänsten utvecklades av oss och lanserades i en första version i slutet av 2019.

Besök Seacloud Pil
04
Projektbild

Vegopedia

Ett uppslagsverk för vegetariska produkter

Vegetarisk mat ska inte vara svårt. Vi vill att alla snabbt och enkelt ska kunna hitta information om vegetariska produkter på marknaden, oavsett om du varit vegan i flera år eller planerar inför en köttfri måndag. Därför har vi skapat en plattform som samlar de mest populära vegoprodukterna på ett och samma ställe. Genom att du är med och betygsätter produkter skapar vi tillsammans ett uppslagsverk som kan hjälpa andra hitta rätt i vegodjungeln.

Besök Vegopedia Pil
05
Projektbild

Tippa med vänner

Tippa utan bettingbolag och Excel-snurror

Tippa med vänner är en tjänst vi på Adaptive Media utvecklade inför fotbolls-VM 2018. Tjänsten ger kompisgäng, företag och familjer en möjlighet att på ett kul sätt tippa VM och tävla mot varandra - helt utan koppling till betting och pengar.

Tippa med vänner ersätter ändlösa Excel-snurror och dålig överblick över kompistippande - nu är det enkelt, kul och överskådligt. Framöver kommer tjänsten anpassas för nya turneringar och tävlingsformat.

Besök Tippa med vänner Pil
06
Projektbild

Freelway

Mobility as a service

Freelway är en tjänst för att samordna transporter av personer och paket. Som företag, kommun eller annan organisation kan du ansluta dig till Freelway och låta alla inom verksamheten använda sig av Freelways app. Effekterna blir ett mer hållbart resande och färre, effektivare transporter. Freelway är ett lysande exempel på tjänster i den omtalade delnings-ekonomin, och företaget har lockat investerare i flera kapitalrundor.

Vi gick in som delägare från start och utvecklade de första versionerna av tjänsten. Sedan dess har vi även varit verksamma inom projektledning av vidare utveckling samt både branding- och designarbete. Utöver detta är vi aktiva delägare med en representant i Freelways styrelse där vi medverkar på en strategisk nivå.

Besök Freelway Pil
07
Projektbild

Rabble

Störst inom mobil marknadsföring

Rabble är en tjänst som hjälper företag att marknadsföra sig till nya kunder, med fokus på kunder i närområdet. Rabble lanserades som en app för iPhone och Android 2010, och använde då geopositionering för att koppla ihop användare med bra erbjudande och rabatter i närheten.

Vi är medgrundare till Rabble som idag har växt till en stor spelare inom mobil marknadsföring i Norden. Rabble har fått in kapital i flera rundor, vilket har möjliggjort en snabb tillväxt på en spännande marknad.

Besök Rabble Pil
  • Surbrunnsgatan 59
  • 113 27 STOCKHOLM